Menu Sluiten

Direct Duidelijk

Dit is de titel van een onlangs verschenen boek dat het resultaat is van de direct duidelijk toer

Als voorstander van duidelijkheid wil je dan meer weten. Op de website legt men uit dat het gaat over duidelijk communiceren door vooral de overheid. Dit lijkt me direct duidelijk. Ik ga het ook zeker lezen. Waar ik benieuwd naar ben is of het onze maatschappij ook verder brengt in het versimpelen van de wereld. Zo zijn er in mijn woonplaats ruim vijftig regelingen om mensen met weinig geld tegemoet te komen. Als je er de tijd en energie in wil steken kun je daar heel duidelijk over communiceren.

Waarschijnlijk zal het echter niet lukken om de zaken echt duidelijk te krijgen bij de cliënt. Deze is veel meer gebaad bij simpele en structurele oplossingen. Bijna al deze regelingen zijn namelijk symptoombestrijding voor problemen die samenhangen met armoede.

We blijven ons inzetten met duidelijk maken dat wegnemen van complexiteit een belangrijke directe route is naar duidelijkheid. Een voorbeeldje van zo’n denkwijze.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *